De komst van het Geloof

Hoe het Woord van Christus naar het Westen kwam

Het volk dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien…

De komst van het Geloof

Dit is de geschiedenis van “De Weg” die het Woord van God ging. Vanuit Kapernaüm, de stad van de Here Jezus, naar de “einden der aarde” en de “eilanden der zee”. Zodat het volk dat in duisternis wandelde het aan hen beloofde Grote Licht zou zien. Dit boek vertelt over hoe het verder ging met veel volgelingen van de Here Jezus, na Zijn Hemelvaart.

Jozef van Arimathea, Maria Magdalena, Martha, Lazarus, Zacheüs, de blindgeborene, de rijke jongeling, de hoofdman over honderd, de jongeling van Naïn, Filippus, Lukas, Trofimus, Kleopas en zijn vrouw en nog vele anderen werden door de Heer in Zijn dienst gebruikt, omdat zij hun leven toevertrouwden aan hun Heiland en vertrouwden op Zijn beloften. Daarmee kwam het Geloof van Christus naar de volkeren in het Westen en veranderde het aanzien van de wereld.

Na de steniging van Stefanus verspreidde “de Weg” zich heel snel, omdat de gelovigen door de vervolgingen gedwongen werden alle kanten op te vluchten. Waar zij gingen, ging het Woord van God met hen mee. Spoedig ontstonden er gemeenten in Caesarea, Antiochië, op Cyprus, op Kreta, in Rome, in het huidige Spanje en op vele plaatsen meer.

Dit boek vertelt ook over de “zendingsreis” van de boot zonder zeil of roeiriemen. Die kwam aan land nabij de stad die nu Marseille (Frankrijk) genoemd wordt. De inzittenden volgden de “tinroute” en kwamen uiteindelijk terecht in Glastonbury. De route waarlangs deze gezondenen trokken, is ook nu nog te volgen en het hele gebied eromheen is doordrenkt met legenden en overleveringen over hen en bezaaid met monumenten ter hunner gedachtenis.

De komst van het Geloof als PDF

Deze uitgave (ISBN: 978-90-808032-6-8 – John W. Taylor) is niet meer als boek leverbaar, maar wel te lezen als PDF. Deze is gratis beschikbaar.



De komst van het Geloof – John W. Taylor

1 gedachte over “De komst van het Geloof

  1. Pingback: Was er een organisatie in de eerste eeuw?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *