Actueel
0

Zorgt de mens voor klimaatverandering?

Zorgt de mens voor klimaatverandering?

Niet volgens Piers Corbyn, weerman in Engeland en broer van Labourleider Jeremy Corbyn. In het “This Week” (BBC) liet hij weten dat de mens geen enkele rol speelt bij de klimaatverandering. Volgens dit bericht op de website blikopnieuws koelt de aarde juist af en zal dat in de komenden 20 jaar steeds sneller gaan gebeuren.

In het aanhoudende “klimaatgeweld” horen we dit soort berichten niet zo vaak. Dat hij daarbij wijst op de rol banken en grote oliebedrijven in de beeldvorming omtrent het klimaat, klinkt bepaald niet ongeloofwaardig. Volgens Corbyn wordt er enorm veel geld verdiend aan koolstofhandel, klimaatprojecten en prijsstijgingen.

De Schepper van hemelen en aarde heeft beloofd

Hoe het ook zij, ook voor de vertolker van dit vrij zeldzaam gehoorde tegengeluid in de klimaatdiscussie geldt wat in Gods Woord geschreven staat. Na de vloed van Noach beloofde God Zelf (de Schepper) het volgende aan Noach en daarmee aan zijn nakomelingen:

Voortaan al de dagen der aarde zullen zaaiing en oogst, en koude en hitte, en zomer en winter, en dag en nacht, niet ophouden. Genesis 8 : 22

Zolang deze oude schepping (hemelen en aarde) bestaat, geldt het bovenstaande. Ik heb geen enkele moeite om de Heer op Zijn Woord te geloven. Dat zouden er meer moeten doen…

Zie ook vorig bericht over klimaat.


Zorgt de mens voor klimaatverandering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *