Toegevoegd

Over de auteur

Willem van Stempvoort

Ik ben gelukkig getrouwd, vader van 2 jongens, christen en leraar biologie en geschiedenis op een christelijke middelbare school in het midden van het land. Veel van mijn inspiratie voor mijn blogs komt vanuit deze vakken. Die bevestigen dat de Bijbel het Woord van God is.

Gerelateerde berichten

4 Reacties

 1. 1

  Bram de Gooijer

  Goed artikel, inderdaad de Heilige Geest verkondigt het evangelie en dat doet Hij via Zijn Woord door de GELOVIGE! Gazanten van Christus wege!

  Zo dan, indien iemand in Christus is, die is een nieuw schepsel; het oude is voorbijgegaan, ziet, het is alles nieuw geworden. En al deze dingen zijn uit God, Die ons met Zichzelven verzoend heeft door Jezus Christus, en ons de bediening der verzoening gegeven heeft. Want God was in Christus de wereld met Zichzelven verzoenende, hun zonden hun niet toerekenende; en heeft het woord der verzoening IN ONS gelegd.
  Zo zijn WIJ dan GAZANTEN VAN CHRISTUS WEGE, alsof God door ons bade; wij bidden van Christus wege: laat u met God verzoenen. Want Dien, Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij zonde voor ons gemaakt, opdat wij zouden worden rechtvaardigheid Gods in Hem. 2Co 5:17 – 21

  Reply
 2. 2

  Hoc est

  Beste Willem,

  Toch zijn er tienduizenden denominaties (en er komen er nog dagelijks bij) die allemaal zeggen dat ze geleid worden door diezelfde ene Geest. Toch komen zij al lezende in hun bijbel tot andere conclusies, die soms zelfs tegenstrijdig zijn. Dat moet betekenen dat er hier iets niet klopt. Op basis van de bijbel (bijbelstudie) komen we er niet uit, wat is er aan de hand?

  Reply
 3. 3

  Willem van Stempvoort

  Beste Hoc Est,

  Het verschil in denominaties doet mij denken aan de verschillende stromingen die reeds door Paulus genoemd worden in 1 Korinthe 3: “Want als de een zegt: Ik ben van Paulus; en een ander: Ik ben van Apollos; zijt gij niet vleselijk?”

  We zitten helaas allemaal opgescheept met een beperkt bevattingsvermogen en plaatsen dat wat de Geest ons leert binnen ons eigen begrip. Vandaar uit ontstaan dan verschillende conclusies, die doorwerken in wat u beschrijft.

  Ik hoop dat dit u helpt begrijpen hoe verschillende takken toch deel uit kunnen maken van dezelfde boom en dat ze allemaal vrucht dragen.

  Hartelijke groet en Gods zegen gewenst.
  Willem

  Reply
 4. 4

  hoc est

  Beste Willem,

  Je schreef:

  ” hoe verschillende takken toch deel uit kunnen maken van dezelfde boom en dat ze allemaal vrucht dragen.”

  Ik hoop dat dat zo is, het is wel erg verwarrend. Ik denk zelf dat de verwarring te maken heeft met de Sola Scriptura doctrine. Een ieder kan lezen in de bijbel wat hij wil. Maar wat heeft de Heer Jezus onderwezen?

  Hieronder nog een interessante link:

  http://www.calledtocommunion.com/2011/03/sola-scriptura-vs-the-magisterium-what-did-jesus-teach/

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2018 Stichting Vlichthus Wim de Goeij