Hoge bomen vangen veel wind. Deze keer is Arie Boomsma aan de beurt. Hij was lange tijd het mooiste jongetje van de EO-klas en geliefd bij zowel mannelijk als vrouwelijk Nederland. Mede natuurlijk omdat hij zo begaan is met de mens in het algemeen en een aantal in het bijzonder. Zo komt het in ieder geval over.
Van Evangelie verkondingen kwam weinig terecht
Arie had bij de EO – en heeft nu bij KRO-NCRV – unieke mogelijkheden om het ware Evangelie te verkondigen. Daar kwam helaas maar weinig van terecht. Regelmatig heb ik gedacht: “Toe dan Arie, vertel nou eens de Woorden Gods. Alsjeblieft… Dit is een niet te missen voorzet.” Het kwam er eigenlijk niet van. Een beetje in de richting van…, dat was alles. Ik begon zelfs te twijfelen of Arie zelf wel weet hoe het zit met het Evangelie. Heeft drukke Arie voldoende tijd om zich te voeden met vast voedsel, zodat hij dat kan doorgeven?
Meer begrip voor elkaar, is de bedoeling
De ontwikkelingen van de laatste tijd doen vermoeden dat de wortels van Arie Boomsma het contact met de grond waar hij uit komt verder aan het kwijtraken is. Het voortdurend aanwezige “medemens-motto” brengt hem nu bij de islam. Voor zijn nieuwe tv-programma gaat Arie Boomsma op reis met tot islam bekeerde jongeren, om ze weer in contact te brengen met hun ouders. Meer begrip voor elkaar, is de bedoeling. Lief zijn en vooral geen pijnlijke woorden spreken.
Tsja… hoe dat valt te rijmen met het Evangelie van de Here Jezus Christus weet ik niet of het moet zijn dat Arie onderweg de jongeren ernstig gaat toespreken om dit gevaarlijke pad te verlaten. Denkt hij zo een unieke kans te hebben om Christus te prediken? Ik hoop het, maar betwijfel het ook; gezien de staat van dienst die Arie op dit gebied opgebouwd heeft.
Journalist Joost Niemöller gaat in zijn blog in op Arie Boomsma, zijn tv-programma en zijn aandacht voor de islam. Hij schrijft o.a.: Zelfs voor NPO termen is Arie dus een extremistische islamknuffelaar. Een christen namelijk die met overtuiging en nadruk de blijde boodschap van de islam wil brengen.
Klik op de onderstaande link voor de website met het artikel van Joost Niemöller.