Radiobijbelschool met Jos Alders
Actueel
0

Radiobijbelschool met Jos Alders

Vandaag ontvingen we het onderstaande bericht over Radiobijbelschool met Jos Alders in Wezep/Oldebroek. Vele jaren geleden was ik eens te gast in zijn studio voor een ander programma dat hij toen ook maakte voor de lokale radio omroep. Daar maakte ik de bovenstaande foto. Het is geweldig dat Jos dit goede werk nog steeds mag doen.


WEZEP – “Het gaat uitstekend met Radiobijbelschool en daar ben ik heel dankbaar voor,” zegt Jos Alders in Wezep. Vijftien jaar verzorgt hij nu al wekelijks het gelijknamige radioprogramma voor Loco FM, lokale omroep voor Oldebroek en wijde omgeving. 

Donderdag 3 maart (21.00 uur) gaat de 750ste uitzending de lucht in.

Dankzij internet kreeg het Bijbelstudie programma niet alleen regionaal, maar ook (inter) nationaal een vaste kring van luisteraars.  En daarnaast zijn er vele incidentele bezoekers van de zender. Men luistert niet naar een preek, maar naar een echte Bijbelstudie, laat Alders (66) hen altijd vooraf weten. Zodat men er goed aan doet pen en papier klaar te hebben. De studies zelf, doorgaans zich over meer uitzendingen uitstrekkende series, worden gegeven door Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, van het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC). Die woonde trouwens zelf ooit in Wezep. Radiobijbelschool met Jos Alders

Alders leidt de studies in, geeft kort de inhoud van de studie in vorige uitzendingen weer en kiest bij het thema passende muziek. Titel van de jubileumuitzending: “Geen verplaatsing maar vervanging”. De eerste uitzending, op 1 maart 2001, was getiteld: ‘Het Leven brengend Woord’. “Dat is de essentie van de Bijbel,” zegt Jos Alders, die er aan toevoegt dat in zijn leven te hebben ontdekt. Kort voor de eerste uitzending was hij, hoewel opgegroeid in een rooms katholiek milieu, tot levend geloof gekomen, meldt hij.

Onmiddellijk kreeg hij kennelijk een onweerstaanbare honger naar de intentie van wat hij als Gods Woord beschouwt, de Bijbel. Die lijkt nog steeds niet te zijn gestild. “Christenen kunnen zich alleen voeden door bestuderen, dat iets anders dan alleen lezen, van Gods Woord,” zegt hij. “Daarom is het wekelijkse studieprogramma essentieel in de geestelijke programmering van Loco FM.”

Over wat hij beschouwt als zijn wedergeboorte: ”Toen kwam de Heilige Geest in mij wonen. Ik ging er totaal anders door denken en de Bijbel pas begrijpen.” Hij verslond Bijbelstudies op geluidscassettes van het NBC en wilde de inhoud graag ook aan anderen doorgeven. Zo rijpte het plan voor de Radio Bijbelschool. Hij stapte ermee naar Loco FM en mocht het gaan proberen. Het programma kreeg er al gauw een vaste plek en kernkring van luisteraars. “In verre landen zetten sommige gelovige Nederlanders er de wekker voor,” vertelt Alders.

Loco FM zendt uit op de frequenties 93.10 (kabel), 107.2 en 107.6 (ether).
En is dus via internet te beluisteren.


Radiobijbelschool met Jos Alders

Radiobijbelschool met Jos Alders 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *