Toegevoegd

Over de auteur

Vlichthus

Eerlijke en onafhankelijke bijbelstudies en aanverwante interessante onderwerpen.

Gerelateerde berichten

7 Reacties

 1. 1

  Richard Sorge

  Ik kreeg het bestand Sodom en Gomorra niet in het .epub formaat, maar in het Apple-only .ibooks formaat, welke met een normale computer niet gelezen kan worden. Erg jammer.

  Reply
  1. 1.1

   Wim

   Misschien kan iemand dat omzetten naar het epub formaat…

   Reply
 2. 2

  Bellefleur

  “Dat betekent heel eenvoudig: “leven zónder God”.

  Volgens mij klopt dit niet geheel en moet het zijn ‘áls zonder God’. Want zonder God is niet mogelijk wanneer deze God er is, men kan wel leven alsof er geen God is.

  Reply
 3. Pingback: Genesis 6; Noach - Alleen Geloof - door Sylvia Arlar- Simonse

 4. 3

  Siem de Vreede

  Ik lees: “Gods Woord wordt heel vaak niet beschouwd als absolute waarheid en dan beginnen de problemen. Zijn Woord wordt ingeruild voor eigen ideeën en theorieën”
  Het is toch niet te doen om Gods Woord als absolute waarheid te beschouwen, als in de ene tekst (1 Joh. 4:8) gezegd wordt dat God liefde is, en Kor. 13 ons leert dat de liefde niet jaloers is, en als we dan dan de tekst uit Ex. 34:14 lezen, waar God zelf verkondigt dat Hij een jaloerse God is, wat moet je dan eigenlijk geloven? Is Hij nou eigenlijk liefde of niet? Blijkbaar is de “absolute waarheid” van de Bijbel het creëren van absolute verwarring. (Ook die contradictie is ergens in de Bijbel te lezen, God zou geen verwarring veroorzaken) Hoe is het mogelijk dat het veel christenen nooit is opgevallen dat het Woord van God een boek is wat bol staat van de contradicties? Kennen ze het Woord van God misschien alleen van de voor hen op maat gesneden en tot de verbeelding sprekende en de met de juiste emotionele toon getroffen preken en lezingen, met zorgvuldig voor hen geselecteerde en “juist” geïnterpreteerde teksten, door mensen die naar hun eigen ideeën en theorieën en ideeën die ze eventueel ook weer overgenomen hebben van anderen, mensen die menen dat zij de absolute waarheid en daarmee dus de wil van God te kennen misschien?
  Het Woord van God wordt overgelaten aan onze eigen voorkeur voor bepaalde teksten, en dat betekent tegelijkertijd het negeren van de teksten die ze tegenspreken. En teksten die ons tegenwoordig niet aanstaan worden ook genegeerd. Ik weet bijna zeker dat de laatste regels van Psalm 137 tegenwoordig te “onchristelijk” gevonden worden om nog langer in de kerk gezongen te worden, voor fatsoenlijke mensen geeft dat tegenwoordig hetzelfde gevoel als een vinger achter in je keel steken. De enorme hoeveelheid christelijke denominaties, die allemaal de “ene” waarheid kennen en het toch allemaal oneens zijn, is een gevolg van mensen die allemaal hun eigen ideeën over de interpretatie van teksten volgen, en je hebt natuurlijk de altijd ook weer het gros van de mensen die hen kritiekloos volgen daarin.
  Als een onfeilbare God zijn absolute waarheid in zijn Woord heeft gestopt, waarom laat Hij het dan ter interpretatie over aan feilbare mensen welke teksten onfeilbaar zijn en welke niet? Hoe kan een feilbaar mens überhaupt zeggen dat hij de absolute waarheid van het Woord van God kent? Alleen iemand die zelf onfeilbaar is kan pas echt herkennen wat onfeilbaarheid is, toch? Ik weet wel één sterveling die het aandurft zichzelf onfeilbaar te noemen, maar daar zal waarschijnlijk niemand op deze protestants christelijke site voor feilbare gelovigen het mee eens kunnen zijn zeker? Waarom eigenlijk niet? Denk daar toch eens over na, dat doet God zeker niet voor je, dat moet je absoluut zeker weten altijd zelf nog doen.
  Waarom is eigenlijk dat éne geloof, wat jou is bijgebracht toevallig wel waar en alle andere religies niet?
  Ik ben genoodzaakt door de aard van het Woord van God zelf, om mijn eigen idee te volgen en ik spreek dus mijn voorkeur uit voor de “waarheid” van de mooie tekst uit Kor. 13, en dat kan ik ook onderbouwen. Een God die doodleuk opdracht geeft tot genocide, een God die niet op het idee komt om met een gebod tegen slavernij komen, een God die niet voldoet aan de eisen die zijn eigen Woord aan de liefde stelt,die kan geen liefde zijn. Waarom moet een God, die liefde zou zijn, eigenlijk gevreesd worden? Dat is toch geen liefde, dat is hooguit een perverse vorm van liefde, een meester/slaaf verhouding. En een God die in de hele Bijbel er voornamelijk op uit is om door Zijn eigen Evenbeeld aanbeden te worden, dat is een God die zichzelf zoekt. En wie zichzelf zoekt, heeft de liefde niet zo lezen we in Kor. 13, in Zijn eigen absoluut verwarrende Woord, Al is Hij dan die almachtige Schepper van het hele universum, en al bezat Hij alle machten en krachten die we voor Hem kunnen verzinnen, en had Hij de liefde niet, dan gebied de waarheid ons onder ogen te zien, dan ware Hij niets, toch?

  Reply
 5. Pingback: De Bijbel is het Woord van God - Alleen Geloof - Sylvia Arlar-Simonse

 6. Pingback: De Bijbel is het Woord van God - Genade.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2018 Stichting Vlichthus Wim de Goeij